2011. április 18., hétfő

Óbudai lakásfelújítás

Tavaly egy ismerősöm megbízott, hogy frissen renovált óbudai lakásának egyéniséget kölcsönözzek. Egyedülálló férfiként nyugodt,  polgári lakás stílusát kívánta megjeleníteni. Munkámhoz szabad kezet kaptam. Ezt a lehetőséget főleg a burkolatok kiválasztásában élveztem. 


Az előszobába természetes köveket fektettünk le, keretként mozaikkockákat használtunk. Az ajtó elé pedig festettem egy "szőnyeget". Ha valaki ilyen elképzelést szeretne kialakítani, muszáj hangsúlyoznom, hogy milyen fontos egy jó burkoló! Nem mindegy, hogy az egyes darabokat szépen sorjában rakja be, vagy ahogy éppen ő gondolja... Annak ellenére, hogy a csempék logikusan, számomra eltéveszthetetlen módon vannak megszámozva, kis nyilacskákkal ellátva, bizony előfordulhat, hogy a puzzle darabjai nem a megfelelő helyre kerülnek... szépen bebetonozva. Tehát: mindig felügyeljük kreatív burkolóinkat. (És ne higgyjünk nekik, ha azt állítják, hogy a köveket, akár a csempéket nem lehet diagonálba szabni!)
Közvetlen a bejárat mellett van a gázóra, villanyóra. Hogy elrejtsük a szem elől, építettünk egy kis szekrényt, aminek előlapját megfestettem.


A konyhába is kézzel festett csempe került. Játékosságot, egy kis franciás stílust imitálva.



A fürdőszobában egy nagyon érdekes bemélyedés kínálta a lehetőséget valami különleges megoldásnak. Ide került mozaik, színeiben összhangban a sötét lila járólapokkal és a szürke falicsempékkel. A bordűröket is kifejezetten ezekkel harmonizáló színekkel, mintával festettem.




És végül a mosdó, mely igazán nem a méretéről hivalkodik, természetes kőcsempével, festett bordűrrel, és lisztellóval.

Úgy érzem, sikerült egy valóban kényelmes, személyre szabott, élhető lakást kialakítanunk.
Köszönöm, Tamás a megbízást!

2011. április 12., kedd

Ismét lótusz

....szintén csempén, de most festve.

8 darabból álló kompozíciót készítek 20x20-as, mázazatlan csempékre.





És miután kiégettem, mázzal:


2011. április 5., kedd

A szabadban mozaikozunk


És ha már marad is a szép idő, elkezdhetek mozaikozni is. Ismerőseim friss cégének nemrégiben egy logot terveztem, lótuszvirággal. Már régóta tervezek egyet mozaikból is késziteni.




Nóri is kedvett kapott. Nem kellett sokáig gondolkoznia, mit alkosson:

2011. április 2., szombat

Megújító tavasz!

Már nagyon türelmetlenül vártam az idei tavaszt. Vártam, hogy új energiával töltsön, inspiráljon, erőt adjon az alkotáshoz. Elkezdődött, és érzem, hogy hamarosan kipattanak ezek a rügyek bennem is.
8 db 20x20-as csempére festettem magnólia virágokat.